Media Training

Als gezicht van een organisatie rust er in sommige gevallen een extreme druk op je schouders. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een crisissituatie en wachten cameraploegen massaal op een verklaring van jouw kant. In de praktijk is het in zo’n situatie bijzonder lastig om jouw boodschap goed en helder over te brengen. Dit is waar media training van Bedrijfscoach.nl jou bij helpt.

Bedrijfscoach.nl is hét coachingsplatform op het gebied van media training in Nederland en beschikt over een breed aanbod gecertificeerde mediacoaches. Centraal in onze trainingen staan niet alleen de meest effectieve technieken voor een professioneel mediaoptreden, maar ook de praktische toepassing hiervan in jouw specifieke situatie. Hierdoor haal je het maximale uit onze opleiding.

Bedrijfscoach inhuren voor media training

Je krijgt maar één kans voor het maken van een eerste indruk. Daarom wil je tijdens een mediaoptreden goed beslagen ten ijs komen. Ongelukkige persmomenten kunnen jouw imago – en daarmee dat van jouw organisatie – maken of breken. En je hoeft niet te rekenen op hulp van journalisten; die willen vooral scoren met een smeuïg item.

Tijdens een media training van Bedrijfscoaching.nl leer je de technieken die professionals gebruiken om hun boodschap op de juiste wijze naar buiten te brengen. Je krijgt inzicht in de manier waarop jouw lichaamstaal overkomt op anderen en leert strategieën ontwikkelen om hier zelf de regie over te behouden. Dat maakt jezelf terugzien op televisie een stuk prettiger!

De ervaren coach van Bedrijfscoaching.nl laat jou gedurende de cursus niet alleen kennismaken met je persoonlijke valkuilen, maar ook met veelvoorkomende blunders die voortkomen uit een gebrek aan ervaring. Door deze als je broekzak te kennen en – belangrijker nog – veelvuldig te oefenen, kun je ervoor zorgen dat jij deze fouten tijdens je mediaoptredens niet maakt.

Cursus communicatie met de pers

Een cursus media training is bij uitstek geschikt voor iedereen die op dagelijks basis vragen vanuit de pers moet beantwoorden. Denk aan persvoorlichters, vertegenwoordigers of leidinggevenden binnen een organisatie. Hoe meer verantwoordelijkheid de functie met zich meebrengt, hoe groter de belangen die op het spel staan bij het geven van een mediaoptreden.

Effectieve communicatie met de pers is essentieel om jouw verantwoordelijke functie optimaal invulling te geven. De trainer van Bedrijfscoaching.nl neemt samen met jou zaken zoals je non-verbale communicatie, uitspraak en formulering onder de loep en brengt de geleerde theorie vervolgens in de vorm van rollenspellen in de praktijk.

Media training: tips van experts

Beschik je reeds over goede communicatieve vaardigheden en sta je de pers doorgaans met vertrouwen te woord? Ook dan kan media training jou grote meerwaarde bieden. Je leert je boodschap nog beter overbrengen en ontdekt hoe politici, CEO’s en andere professionals persmomenten benutten om hun ambities te realiseren.

Dit zijn de resultaten die je van onze media training kunt verwachten:

  • Je krijgt inzicht in de werking van het persprotocol
  • Je ontdekt hoe je jouw boodschap versterkt met lichaamstaal
  • Je leert je zenuwen de baas worden en onder druk kritische vragen beantwoorden
  • Je ontdekt hoe je jouw boodschap formuleert voor een optimaal effect
  • Je krijgt inzicht in typische valkuilen en veelgemaakte blunders
  • Je maakt kennis met trucs van geslepen journalisten
  • Je leert hoe je innemend overkomt op de luisteraar of kijker

Direct een opleiding media training boeken

Wil jij meer regie houden over de imagovorming van jouw persoon of organisatie in de media? Dan is een media training van Bedrijfscoaching.nl van onschatbare waarde. Onze gecertificeerde trainers beschikken over extensieve perservaring en weten exact welke zaken jij wel en juist niet moet doen. Boek direct onze praktijkgerichte cursus via info@bedrijfscoaching.nl of bel ons op 06 53 32 14 98.

Waarom contact opnemen met Bedrijfscoaching.nl?

  • Coaches aangesloten bij NOBCO
  • Persoonlijke benadering
  • We leveren Maatwerk
X