Systemisch Werken

Alles in het universum is onderhevig aan bepaalde wetmatigheden. Dat geldt ook voor bedrijven en organisaties, waarbinnen systemische wetten (net zoals in familie en relaties) een belangrijke rol spelen. Wil jij leren hoe je organisatievraagstukken door een systemische bril bekijkt en deze kennis direct toepassen op werksituaties in teamverband? Dan is de training Systemisch werken van Bedrijfscoaching.nl iets voor jou.

Bedrijfscoaching.nl is dé specialist in systemische coaching en biedt jou de keuze uit een breed aanbod gecertificeerde trainers. Wij helpen je om inzicht te krijgen in belangrijke systemen en koppelen hierbij theoretische lesstof aan praktische oefeningen. Zo verschaft onze opleiding jou alle handvatten die je nodig hebt om systemisch werken in je dagelijkse werkzaamheden succesvol te integreren.

Bedrijfscoach inhuren voor training Systemisch werken

Wat maakt onze opleiding Systemisch werken zo geschikt voor jou? Allereerst is het systemische gedachtegoed een uiterst effectieve methode als je binnen een organisatie op een andere manier naar verschijnselen en patronen wilt leren kijken. Denk hierbij onder meer aan zaken als ziekteverzuim, besluiteloosheid, fusies, eilandvorming en verloop.

Veel van deze thema’s zijn tegenwoordig actueel binnen organisaties. Van het kleine familiebedrijf tot aan de grote multinational. Of je nu projectleider, HR-manager, leidinggevende of directeur bent: inzicht in systemische principes helpt jou om je functie als professional beter uit te voeren en een optimale teamontwikkeling te stimuleren.

De training Systemisch werken van Bedrijfscoaching.nl wordt gegeven door in het bedrijfsleven gelouterde coaches, die jou leren om bepaalde situaties in teamverband te herkennen vanuit een systemisch oogpunt. Hierdoor ben je beter in staat om met deze situaties om te gaan en snel de ideale oplossing te vinden.

Wat zijn de basisprincipes van systemisch werken?

De systemische filosofie ziet elk samenwerkingsverband – zoals bijvoorbeeld een team binnen een organisatie – als een systeem. Voor een optimaal functioneren van het systeem moeten individuele problemen van teamleden zo snel mogelijk worden opgelost. Een verstoring op individueel niveau leidt namelijk vroeg of laat ook op groepsniveau tot problemen.

De trainers van Bedrijfscoaching.nl laten je in de opleiding Systemisch werken zien hoe je dit soort verstoringen al in een vroegtijdig stadium kunt herkennen én kunt oplossen. Je bevordert hiermee het welbevinden van individuele teamleden in de organisatie en voorkomt stagnaties in de teamontwikkeling. Een win-winsituatie!

Opleiding Systemisch werken in organisaties

De cursus Systemisch werken onderscheidt zich door de uitstekende balans tussen theorie en praktijk. Onze gecertificeerde business coaches beschikken over jarenlange praktijkervaring in uiteenlopende sectoren en weten exact met welke uitdagingen jij in teamverband te maken hebt.

Dit is wat onze trainer je zoal meegeeft:

 • Je krijgt inzicht in de basisprincipes van systemisch werken
 • Je leert organisatieprocessen waarnemen vanuit het systemische gedachtegoed
 • Je krijgt een beter inzicht in jouw eigen rol binnen het systeem
 • Je leert meer in je kracht te komen als professional
 • Je herkent de dynamieken in jouw eigen systeem (team) op werk
 • Je ontdekt hoe systeemdenken je helpt om te anticiperen op problemen
 • Je leert de systemische manier van werken te integreren in je eigen werkzaamheden
 • Je krijgt inzicht in facetten die de teamontwikkeling belemmeren
 • Je ontdekt hoe systemisch werken het onderling begrip vergroot

Direct cursus systemisch werken boeken

De systemische coaching van Bedrijfscoaching.nl helpt om een team binnen jouw organisatie als systeem te zien. Neem deel aan onze training Systemisch werken en ontdek interessante onderliggende patronen en dynamieken die je nooit eerder hebt gesignaleerd. Direct boeken? Neem dan contact op via info@bedrijfscoaching.nl of bel ons op 06 53 32 14 98.

Waarom contact opnemen met Bedrijfscoaching.nl?

 • Coaches aangesloten bij NOBCO
 • Persoonlijke benadering
 • We leveren Maatwerk
X