Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen is essentieel om als professional te groeien in een organisatie. Toch is dit vaak lastig – je wilt anderen niet kwetsen, maar ook jezelf beschermen tegen kritiek die misschien een kern van waarheid bevat. Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan is de training Feedback geven en ontvangen van Bedrijfscoaching.nl iets voor jou.

Bedrijfscoaching.nl is dé expert in teamcoaching voor ambitieuze professionals die beter en bovenal effectiever willen leren samenwerken. Onze trainers behoren tot de beste in het werkveld en beschikken over jarenlange ervaring in uiteenlopende organisaties. Hierdoor weten wij exact met welke uitdagingen jij te maken hebt en hoe jij jezelf als professional verder kunt doorontwikkelen.

Bedrijfscoach inhuren voor training Feedback geven en ontvangen

Een compliment geven is een stuk makkelijker dan benoemen wat je niet bevalt. Toch is juist dat laatste nodig om medewerkers en teams in een organisatie beter te laten functioneren. Ben jij teamleider, projectmanager, executive of leidinggevende? Dan is het cruciaal dat jij je communicatieve vaardigheden aanscherpt en ontdekt hoe je feedback kunt geven die collega’s waarderen.

Een constructieve terugkoppeling of advies is niet hetzelfde als bijtende kritiek. Als je boodschap inhoudelijk juist is, draait het voornamelijk om de manier waarop je deze communiceert. In de training van Bedrijfscoaching.nl leer je hoe je jouw boodschap op heldere wijze kunt overbrengen zonder dat je de ander hiermee kwetst.

Geef je een terugkoppeling op respectvolle en constructieve wijze? Zelfs dan kan het gebeuren dat een teamlid hier niet voor openstaat. In dat geval is niet het geven, maar vooral het ontvangen van de feedback een probleem. Ook dat aspect komt uitgebreid aan bod in onze cursus. Het krijgen van goedbedoeld advies is immers iets wat je niet moet mijden, maar juist wilt nastreven.

Feedback geven met de 4 G’s: hoe werkt dat?

In de cursus van Bedrijfscoaching.nl komt de 4G feedback methode uiteraard ook aan bod. Deze zeer succesvolle methodiek is speciaal ontwikkeld voor managers en leidinggevenden en bestaat uit 4 G’s: Gedrag, Gevoel, Gevolg en Gewenst. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het bij elke G belangrijk om voornamelijk te spreken vanuit jezelf.

Zo is het als manager belangrijk om aan te geven welk Gedrag van een medewerking aanpassing behoeft, welk Gevoel dit gedrag jou als leidinggevende geeft, wat het Gevolg voor andere teamleden en de teamprestaties is en welk gedrag Gewenst is in het vervolgtraject. Hierdoor verloopt de communicatie op een heldere manier en is er geen sprake van onnodige verwijten.

Training over feedback ontvangen

Minstens zo belangrijk als het geven van constructieve feedback, is het op de juiste manier ontvangen ervan. Ervaar jij instructies en commentaar vanuit het hogere management soms als onterecht of beledigend? In onze training ontdek je waarom feedback een van de meest waardevolle instrumenten is in jouw ontwikkeling als professional.

Dit is wat onze coach jou in de cursus onder andere bijbrengt:

  • Je ziet in hoe feedback een vriend in plaats van vijand is
  • Je leert feedback makkelijker te ontvangen door deze te beoordelen op de inhoud
  • Je gaat in de praktijk aan de slag met oefeningen die je lastig vindt
  • Je ontvangt concrete voorbeelden die op je eigen situatie van toepassing zijn
  • Je leert medewerkers op constructieve en complimenteuze wijze aan te spreken
  • Je vraagt zelf actief om waardevolle terugkoppelingen
  • Je leert feedback op de juiste wijze te geven

Direct de cursus feedback geven en ontvangen boeken

Heb jij soms moeite met feedback geven en ontvangen? Laat je ontwikkeling als professional er niet door weerhouden en kies voor teamcoaching van Bedrijfscoaching.nl. Onze gecertificeerde trainers helpen jou en je teamleden graag om effectiever te communiceren. Boek onze training direct via 06 53 32 14 98 of info@bedrijfscoaching.nl.

Waarom contact opnemen met Bedrijfscoaching.nl?

  • Coaches aangesloten bij NOBCO
  • Persoonlijke benadering
  • We leveren Maatwerk
X