Leiderschap

Leiderschap wordt vaak gezien als een aangeboren kwaliteit. En hoewel sommige leiders inderdaad met die kwaliteit worden geboren, geldt voor de meesten dat we hard moeten werken en dagelijks moeten bijleren om uit te kunnen groeien tot leider.

Dát je leiderschap kunt aanleren, staat volgens experts echter buiten kijf. Leiderschap schuilt namelijk in vrijwel ieder van ons – je hebt alleen de tools nodig om deze kwaliteit in jezelf naar boven te halen. En laat dat nu net de expertise zijn van onze ervaren persoonlijke coaches.
Maar Bedrijfscoaching.nl gaat nog een stap verder.

positief leiderschappositief leiderschap

Positief Leiderschap

Onze training Positief Leiderschap bied je namelijk niet alleen alles wat je nodig hebt om uit te groeien tot de leider die je altijd al wilde zijn, maar focust zich ook op ‘positive organizational scholarship’.

Een goede leider gebruikt namelijk positieve psychologie in zijn onderneming: de focus ligt daarbij op wat er goed gaat, op wat bijzonder is, en inspirerend. Zonder krampachtig optimisme. Zonder teksten ‘als je maar positief denkt’. Realisme staat voorop, maar de focus ligt op het bevestigen en versterken van gedrag dat aan goede prestaties ten grondslag ligt.

Cijfers liegen niet. De scores op het gebied van gezondheid, betrokkenheid, verzuim en verloop gaan er meetbaar op vooruit.

Persoonlijke coach voor training over positief leiderschap

Een cursus leidinggeven volg je natuurlijk niet voor niets. Als leidinggevende heb jij op de werkvloer dagelijks te maken met situaties die besluitvaardigheid en een goed communicatief vermogen vereisen. Het is niet alleen belangrijk dat je medewerkers op de juiste wijze kunt aansturen, maar ook dat je hen kunt inspireren en motiveren. Alleen dan bereikt het team het maximaal haalbare resultaat binnen een prettig werkklimaat waarin iedereen kan floreren.

Hoewel jij te allen tijde streeft naar een aangename werkomgeving, krijg je als leidinggevende soms te maken met onaangename situaties. Onze persoonlijke coach leert jou hoe je in de dagelijkse praktijk omgaat met zaken als functioneringsgesprekken, verzuim en teamontwikkeling. Je ontdekt hoe je de individuele doelstellingen van medewerkers op één lijn kunt brengen met die van de organisatie en het geheel zo sterker maakt dan de som der delen.

Dé opleiding voor leidinggeven en motiveren

Bedrijfscoaching.nl is jouw betrokken en professionele partner op het gebied van persoonlijke coaching. Onze trainers behoren tot de top in het werkveld en koppelen een extensieve kennis van leiderschapsmaterie aan jarenlange ervaring in leidinggevende functies. Ons brede aanbod trainers verzekert je altijd van een coach die zich moeiteloos kan verplaatsen in jouw schoenen – of je nu bij een kleine of grote organisatie werkt.

Bijzonder aan onze aanpak is dat wij rekening houden met verschillende soorten leiderschapsstijlen. Elke leiderschapsstijl is anders en jouw persoonlijkheid en doelstellingen bepalen welke stijl het beste op jou aansluit. Zie jij jezelf als een beginner of zoek je juist een opleiding voor gelouterde professionals? Van positief leiderschap tot situationeel leiderschap en van coachend leidinggeven tot je persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende; in de training Leiderschap van Bedrijfscoaching.nl komt alles aan bod dat voor jou van belang is.

Wat leert mijn coach mij over positief leiderschap?

Positief Leiderschap leer je niet alleen door lesstof tot je te nemen. Belangrijk is dat je de opgedane kennis direct in de praktijk brengt en zo leert welke strategieën voor jou het meest effectief zijn. In overleg met je persoonlijke coach stel jij je doelen continu bij en ontwikkel je gedurende de cursus een geheel eigen stijl van leidinggeven.

Dit is wat je kunt verwachten als je de training Positief Leiderschap volgt:

  • Je leert hoe je medewerkers kunt motiveren en enthousiasmeren
  • Je ontdekt welke leiderschapsstijl het beste aansluit op jouw persoonlijkheid
  • Je leert hoe je positieve psychologie inzet in je onderneming
  • Je maakt kennis met effectieve strategieën voor planning, teamontwikkeling en organisatie
  • Je leert omgaan met weerstand tijdens selectie- en beoordelingsgesprekken
  • Je krijgt meer inzicht in je persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende
  • Je ontdekt hoe je door effectief leidinggeven dichter komt bij het realiseren van je doelen

Waarom een training leiderschap bij Bedrijfscoach.nl?

Bedrijfscoaching.nl biedt jou de kwaliteit waar je naar op zoek bent in een persoonlijke coach op het gebied van positief leiderschap. Wij koppelen jou met de beste trainer op basis van jouw individuele behoeften en zorgen ervoor dat effectief en positief leidinggeven een tweede natuur wordt.

Meer weten? Boek direct jouw training via info@bedrijfscoaching.nl of stel je vragen via 06 53 32 14 98.

Waarom contact opnemen met Bedrijfscoaching.nl?

  • Coaches aangesloten bij NOBCO
  • Persoonlijke benadering
  • We leveren Maatwerk
X