Iemand vertelde eens de definitie van de hel:
“Op je laatste dag op aarde ontmoet de persoon die je bent geworden, de persoon die je had kunnen zijn.” – Anoniem

Om succesvol te zijn en dichterbij de persoon te komen die je wilt zijn, hoef je geen extra gewoontes aan te leren. Je moet sommige gewoontes opgeven.

Bepaalde gewoontes zijn universeel, waardoor jij succesvol zult zijn als jij ze opgeeft. Ook al heeft iedereen een andere definitie van succes, sommige gewoontes zijn voor iedereen goed om op te geven. De ene kun je meteen al opgeven, terwijl de andere even tijd kost om op te geven.

1. Stop met ongezond leven
“Zorg voor je lichaam. Het is de enige plaats waar je leeft.” -  Jim Rohn
Wat je ook wilt bereiken in je leven, het begint bij je gezondheid. Zorg dat je gezond leeft, door aandacht te besteden aan de volgende drie dingen:
1. Goed slapen
2. Gezond eten
3. Lichamelijke beweging
Kleine stapjes, maar je zult jezelf op een dag bedanken.

Blog-Stop-met-ongezonde-leefstijl-Bedrijfscoaching2. Stop met korte termijn denken
“Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet, is één keer genoeg.” -  Mae West

Succesvolle mensen stellen lange termijndoelen, en weten dat ze deze kunnen behalen door er gewoontes voor de korte termijn op na te houden, die ze elke dag doen. Deze gezonde gewoontes zijn niet de dingen die je doet, maar waar je voor staat. Er is een verschil tussen: “Sporten om een fit zomerlichaam te krijgen” en “Sporten omdat jij zo bent.”

3. Cijfer jezelf niet weg
“Je helpt er niemand mee om jezelf weg te cijferen. Er is niemand bij gebaat jezelf klein te maken, zodat anderen zich niet onzeker voelen bij jou in de buurt. We zijn allemaal bedoeld om te stralen, net zoals kinderen stralen. Het is niet voor maar een paar mensen weggelegd; iedereen kan stralen, en als we zelf stralen, geven we onbewust anderen ook de kans te stralen. Zodra we bevrijd zijn van angst, bevrijden we anderen ook.” – Marianne Williamson

Als je nooit probeert geweldige mogelijkheden aan te grijpen of je dromen waarmaakt, zul je nooit het beste uit jezelf halen. Dan zal ook niemand profijt hebben van wat jij hebt bereikt.
Dus maak je ideeën kenbaar, wees niet bang om te falen, en wees zeker niet bang om te slagen.

4. Stop met excuses verzinnen
“Het gaat niet om de kaarten die je schudt, maar om hoe je het spel speelt.” – Randy Pausch

Succesvolle mensen weten dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven, ongeacht waar ze vandaan komen, hun zwaktes en de fouten die ze gemaakt hebben. Je ervan bewust worden dat je verantwoordelijk bent voor wat er verder in je leven gaat gebeuren is tegelijkertijd eng en leuk.
Jezelf verantwoordelijk maken voor je eigen leven is de enige manier om succesvol te kunnen zijn, want excuses beperken je en belemmeren je om zowel op persoonlijk als op professioneel vlak te groeien. Neem je leven in eigen hand; niemand anders doet het voor je.

5. Stop met star denken
“De mensen die extra vaardigheden leren en deze creatief combineren hebben de toekomst.” – Robert Greene, Mastery

Mensen met een star denkpatroon denken dat hun intelligentie of talenten van tevoren vastgelegd zijn en dat deze niet kunnen veranderen. Ze denken ook dat alleen talent leidt tot success – niet door hard werken. Maar zij hebben het mis.
Succesvolle mensen weten dit. Ze investeren dagelijks een heleboel tijd in het ontwikkelen van een denkwijze gebaseerd op groei, het opdoen van kennis, nieuwe vaardigheden leren en het veranderen van hun denkwijze, zodat ze hiervan profijt kunnen hebben in hun leven.
Wie je vandaag bent hoef je morgen niet te zijn.

Blog-Succes-toveren-Bedrijfscoaching6. Stop met geloven in de “magische verandering”.
“Ik word elke dag een klein beetje beter” - Émile Coué

Het is een mythe dat je van de ene op de andere dag succesvol kunt worden.
Succesvolle mensen weten dat elke dag met een kleine verbetering zal leiden tot het gewenste resultaat. Dat is de reden dat je wel toekomstplannen moet maken, maar moet focussen op de dag die voor je ligt, zodat je elke dag 1% verbetert.

7. Wees niet meer perfectionistisch
“Het gewoon doen wint van perfectie.” - Khan Academy’s Development Mantra

Niets zal ooit perfect zijn, hoe hard je het ook probeert.
De angst om te falen, of zelfs de angst voor succes, belemmert je in het ondernemen van actie en jezelf op de kaart te zetten. Maar veel mogelijkheden zullen verloren gaan als je wacht op “het goede moment”. Dus, doe het gewoon, en start met verbeteren (die 1%).

8. Stop met multi-tasken
“Meestal is multi-tasken een illusie. Je denkt dat je aan het multi-tasken bent, maar in werkelijkheid verlies je tijd doordat je telkens van taak wisselt.“ – Bosco Tjan

Succesvolle mensen weten dit. Daarom kiezen ze één ding en gaan er volledig voor. Het maakt niet uit wat het is :  een werkgerelateerd idee, een gesprek, een work-out. Het is noodzakelijk om je volledig te focussen op één taak.

9. Geef de controle over
“Sommige dingen zijn aan ons, en sommige dingen zijn niet aan ons.” - Epictetus

Het is heel belangrijk om deze dingen uit elkaar te kunnen houden.
Maak je los van de dingen waar je geen controle over hebt, focus op de dingen waar je wel controle over hebt, en weet dat je soms alleen controle kunt uitoefenen op de houding die je hebt.
Denk eraan: niemand kan gefrustreerd raken door “Bubbels” op een boze toon te zeggen

10. Zeg geen ja meer tegen dingen waar je niet achter staat
“Wie weinig wil bereiken, moet weinig offeren; wie veel wil bereiken, moet veel opofferen; wie hogerop wil komen, moet veel opofferen.” – James Allen

Succesvolle mensen weten dat als ze hun doelen willen bereiken, ze soms nee moeten zeggen tegen bepaalde taken, activiteiten, en verzoeken van hun vrienden, familie en collega’s. Op de korte termijn zul je wat offers moeten brengen, maar als je inspanningen zijn vruchten afwerpt, is dit het waard geweest.

Blog-Negatieve-mensen-Bedrijfscoaching

11. Ga niet meer met negatieve mensen om
“Blijf uit de buurt van negatieve mensen. Ze hebben een probleem voor elke oplossing.” – Albert Einstein

Je wordt hetzelfde als de mensen met wie je omgaat. Als je tijd doorbrengt met mensen die geen verantwoordelijkheid voor hun leven nemen, altijd excuses verzinnen en anderen de schuld geven van hun ongeluk, zul jij je ook slechter gaan voelen, en daarmee verminderen je kansen om succesvol te zijn.

Maar als je tijd doorbrengt met mensen die hun levensstandaard willen verhogen, en die zowel op persoonlijk als op professioneel vlak willen groeien, zul je je beter voelen en succesvoller zijn.
Kijk eens om je heen en zie of je iets moet veranderen.

12. Stop met aardig gevonden willen worden
“Je kunt de sappigste, rijpste peer ter wereld zijn, er zijn altijd mensen die niet van peren houden.” – Dita Von Teese

Stel jezelf voor dat je een marktsegment bent.
Er zullen veel mensen zijn die die dat marktsegment leuk vinden, maar er zullen ook mensen zijn die dat niet leuk vinden. En wat je ook doet, niet de hele markt zal je leuk vinden. Dit is volledig normaal, en het is niet nodig om jezelf te verdedigen. Het enige dat je kunt doen is jezelf blijven, jezelf verbeteren en iets toevoegen. Weet dat het groeiende aantal “haters” betekent dat je bijzondere dingen doet.

13. Stop met tijd verspilling
“Het probleem is, dat je denkt dat je tijd hebt” - Jack Kornfield

Je hebt maar één leven, dit gekke en dierbare leven. Daarom ben je het aan jezelf verplicht te ontdekken wie je kunt zijn, en hoe ver je kunt gaan. Maar om dat te kunnen doen moet je zinloze tijdverspillers uit je leven bannen en stoppen deze tijdverspillers je eigenlijke doel in de weg laten staan. Daarvoor moet je leren hoe je de controle kunt pakken over je focus, aandacht en zoveel mogelijk uit je 24 uur durende dag te halen. Onthoud dat je doodgaat, dus stop nooit je nalatenschap te creëren en de dingen te doen die je leven verrijken.

X